Beauty Box-en oas för skönhet

Deras ledord är skönhet, estetik, känsla och sinnesstämning.

IMG_0219

Här arbetar bara välutbildade proffs inom sina områden. Det är allt ifrån läkare, tandläkare, cerificerade injektionsspecialister och diplomerade hudterapeuter med CIDESCO-examen. Alla är medlemmar i SHR. – Det är en kvalitetsstämpel för oss, berättar Niveen för mig. Intresset och branschen vuxit lavinartat i samband med att flera inte tycker att det är något fult eller fel att ta hand om sig och göra det bästa av det man har. Tyvärr växer även antalet oseriösa behandlingsställen. Niveen vet vad hon talar om. Hon kom hit med sin syster, Narmeen, för tio år sedan och då såg marknaden helt annorlunda ut. Vi träffas i deras salong Beautybox Stockholm som ligger i Bromma Blocks. Jag är först lite tveksam om läget verkligen är det bästa. Men Niveen berättar precis som om hon läst mina tankar att de ligger precis där de ska vara. Hit kommer alla från Bromma, Drottningholm och Ekerö. En stor fördel är lättillgängligheten att parkera och de generösa öppettiderna. Ligger vi mitt i city är just de två sakerna omöjliga att erbjuda. Dessutom kan man lättare slinka ner här och göra sina behandlingar utan att bli observerad. Jag förstår vad de menar, när jag kommer in på Bromma Blocks tar jag en rulltrappa ner och där lite i skymundan ligger just Beautybox. Jag undrar lite om vilka som kommer hit, alltså vilken typ av folk. – Alla, svarar de båda två direkt. Män ökar mest dessvärre kommer även en yngre generation som absolut INTE behöver någon större behandling, tillägger Narmeen. De har åldersgräns på arton år men även äldre kan avrådas.

En populär kombo-behandling som har blivit ”kändisarnas” favorit går under namnet Beautybox lyft och består av botox, fillers, kemisk peeling och avslutas med en guldmask. Jag blir genast intresserad av fillers och guldmasken som jag tidigare inte har provat.

Guldmasken består av en 24 karats guldkollagenmask som även innehåller rosenvatten, hyalouronsyra och allantoin. Den dränerar svullnad och påsaktighet, är antiage och ger fukt och lyster. Låter för bra för att vara sant men jo, det är faktiskt så.

Gold face and neck

Behandlingen inleds med en rengöring följt av en AHA-syra peeling som går ner på djupet. Här stimuleras cellförnyelse och kollagen dessutom tar den bort döda hud celler. Aha-peelingen sköljs av efter någon minut. Sedan kommer själva behandlingen när den svalkande 24 karats guldmasken läggs på ansiktet och dekolletaget. Jag tar ett djupt andetag och känner en härlig känsla av njutning strömma igenom hela kroppen. Att sedan Niveen samtidigt ger en skalpmassage gör inte upplevelsen sämre, tvärtom. Efter att ha legat i törnrosakänsla i tjugo minuter är det dags att avlägsna denna geleformade mask som aldrig har stelnat. Det är just tanken, den lägger sig som en hylsa över ansiktet för att långsamt tränga ner i hudlagren. När jag stiger upp känner jag ett stort välbehag samtidigt som jag direkt kan se en lyster i min annars glåmiga hud. Som bonus får man med sig guldmasken hem. Den kan man sedan lösa upp i kokhett vatten. Masken blir då flytande och kan användas som en glimrande hud kick på såväl ansikte som kropp. Sedan var det dags för fillerbehandlingen. Jag har fått markerade skrattrynkor runt munnen. Inget fel med det men rynka är ändå en rynka. Det man gör på Beautybox Stockholm är att man slätar ut den med en fillerbehandling med Teosyal. Fördelen med denna behandling är att den är effektiv, säker och håller länge. Jag har använt botox, inte i kinderna men ändå, resultatet låter sig väntas på och man avrådes aktivitet och träning närmaste dagarna. Med Teosyalbehandlingen kommer resultatet direkt. Okey det känns med ett stick men resultatet väger 1000 gånger upp. Mina skratt/åldersrynkor är som bortblåst. Helt fantastiskt utan en veckas vila och väntan kan man gå rakt ut på festen-top fix! Och det bästa är att det håller upp till ett och ett halvt år. Jag kommer garanterat tillbaka, tack Niveen och Narmeen.