Bellingham

Smakbeskrivningar till Gate Report nr 5

The Old Orchards Chenin Blanc 2014, art nr 2051, 109 kr

Stor doft av stenfrukter, brioche och mogen citrus. I smaken kommer även solmogen persika, honung och rostade hasselnötter med en lätt smörighet. Avslutet är elegant där citrustonerna höjer syran och ger en bra längd. Passar som hand i handsken till en halstrad anklever.

Ancient earth Chenin Blanc 2013, art nr 2085, 79 kr

Växer på sandstensjord vilket tar fram de tropiska inslagen såsom persika, mango och ananas men även honungsmelon. Ett fruktigt vin som passar bra till bland annat lite hetare mat och rökt lax. Eller varför inte som här till en klassisk Moules Frites.

Finns inte med på bild;

Bellingham ancient earth Shiraz Viogner 2013, art nr 2056, 159 kr

En mustig doft fylld mörka bär, kryddor och örter. Smaken är fylld av mogna röda bär, kryddor o mysk. 2013 Bellingham Shiraz Viognier är ett vin som tillhör premiumboxar. Vinet passar utmärkt till grillat lamm, biff m.m.

The Bernard Series Small Barrel SMV 2013 blev utvald till en av 4 bästa i kategorin shiraz-blandningar under 2015 Shiraz SA Wine Challenge. Vinet är en blandning av tre druvor; Shiraz, Mourvèdre och Viogner. Ett mustigt vin som med djup färg fylld av körsbär, viol, vinterkryddor och mörk choklad. Lång eftersmak med bra tanniner. Vinet håller minst 10 år och kommer med tiden utvecklas.

Vinet finns i dagsläget bara i restaurangsortimentet. Men håll ut i vinlistorna när du beställer en saftig stek eller något vilt.

Detsamma gäller Franschhoek Cellar Cabernet Sauvignon 2014. Vinet är en hyllning till hugenotternas familjer som på 1600-talet grundade dalen. En välstrukturerad Cabernet Sauvignon med doft av svarta vinbär, viol och vitpeppar. Smaken domineras av mörka bär i en stram och elegant tappning där även kryddor och en aning blyerts förekommer. Underbar till lite kraftigare kötträtter.