Boule & Berså

Sveriges längsta restaurang

Under Danvikstullsbron längs med Hammarbykanalens utlopp ligger Boule & Berså, en 250 meter lång servering där man kan äta gott, dricka och spela boule.

Vyn är trivsam med båtar som seglar förbi, och då och då är det broöppning.

Krögaren Daniel Karlström hade ett förflutet som kock i tjugofem år innan han för sexton år sedan köpte stället. Det som då var ett litet sommarcafé har nu blivit en rolig samlingspunkt. Säsongen börjar den första maj och slutar i september. Som privatperson kan man bara glida förbi när det passar men Boule & Berså passar också perfekt för företagsevenemang. Boule är något som alla kan spela tillsammans bara man kan rulla ett klot. Är man helt nybörjare finns det en bouleinstruktör på plats som förklarar spelet och ger bra tips.

Man beställer mat och dryck i baren. Skulle man endast vara sugen på en glass eller litet fika finns det givetvis också att tillgå.

Menyn är smart komponerad och den rätt som är något av ett signum för restaurangen är Kanalburgaren som är gjord på lamm. Till den passar ölen ”No Bullshit” utmärkt, det är en god ale som är ofiltrerad.

Är man flera stycken har man ett antal menyer att välja mellan. Den som är mest populär är grillbuffén. Den är generöst tilltagen och man har många olika saker att välja på. Dryckestipset från öl sortimentet är att kombinera grillbuffén med din favorit IPA från Brewdog.

Många gäster blir härligt positivt överraskade över kvaliteten på maten och över hur roligt det är att spela boule. Nytt för i år är att man utöver de klassiska groggarna har tagit fram ett antal läskande drinkar. Om sommarhettan skulle utebli finns mysiga filtar och infravärme.

Gate Report frågar Daniel om framtiden, och det visar sig att det finns långtgående planer för en Toppstuga på Hammarbybacken. Förhoppningsvis drar bygget igång kring månadsskiftet november/december. Toppstugan ska ha öppet året om och i matväg vill man servera rätter som exempelvis gulasch, fondue och schnitzel.

 

Vill du veta mer om Boule & Berså besök hemsidan: www.boulebersa.se

Maila på info@boulebersa.se Ring: 08-641 38 25

Adress: Sjöqvarnsbacken 13, Nacka