Brasserie Balzac-Frankrike igår, idag och imorgon på Odengatan

Brasserie Balzac

Ännu en restaurang är född mitt i det växande matområdet runt Jarlaplan i Stockholm.

Balzac har en meny som andas genuint god mat som ska kännas opretantiös och folklig. Här är det Frankrike som gäller med klassiker allt ifrån ostron och omelette à la minute till Steak Frites och Chateaubriand med halstrad anklever.

Brasserie Balzac_OstronBrasserie Balzac_Coeur de filet de boeufBrasserie Balzac_Canard

Men med en mix av mera moderna rätter inspirerad av ”nya” Frankrike såsom Couscous Royal och Choucroute Merguez. Bakom matkonceptet och som inspiratör har de Rikard Hult som är kock/krögare på L’Epicurien i Albi utanför Toulouse och gastrokonsulten, Herman Rasmuson. Tillsammans med restaurangchefen Bogdan Monciu(se bild) som kommer från Vassa Eggen-gruppen och bland annat Behrang Nabizadeh och Elias Karroum från Beirut Café ska man här skapa en naturlig mötesplats.

Brasserie Balzac_Bogdan Monciu

Här ska du kunna komma in på ett barhäng och ta några ostron till att äta en stor härlig familjemåltid. Öppettiderna är minst sagt generösa. De har öppet varje kväll, vardagar även luncher samt under helgerna brunch.

Brasserie Balzac, Odengatan 26, Stockholm