Brittiska supersuccén Burger & Lobster i Stockholm

Den 10 juli slår portarna upp för Burger & Lobster i Pontus! Matsal och bars gamla lokaler på Norrlandsgatan 33 i Stockholm.

Då kommer även vi, att liksom i London och New York, att få ta del av restaurangens meny som består av tre rätter: hummer, hamburgare och ”lobster roll” med tillbehör av sallad och pommes frites. Alla rätter kommer kosta 275 kr styck.

Burger & Lobster har en tjugo meter lång bardisk på entréplan samt plats för drygt 100 gäster en trappa ner.

– Intresset för Burger & Lobster har varit enormt sedan vi släppte nyheten i mars. Det bekräftar det vi trodde – att konceptet har något som tilltalar väldigt många, säger Pontus Frithiof som är delaktig i lansering och drift.

– Vi ser verkligen fram emot att bidra med något nytt på Stockholms krogscen. Vi får se om vi kan matcha anstormningen de upplever i London.

På vinlistan hittar vi sex vita och sex röda viner samt ett rosévin.

Bakom restaurangen står Pontus Frithiof och Thomas Dahlstedt.

Den första Burger & Lobster-restaurangen öppnade i Londons Mayfair sommaren 2011, och följdes snart av en större filial i Soho och ytterligare en i trendiga East End. Konceptet har även korsat Atlanten och sedan december 2014 ligger en Burger & Lobster på Manhattan. I juli får Manchester en Burger & Lobster och i höst öppnar en enhet i Dubai.