Champagne med spets

För tredje året i rad samarbetar champagnehuset Alexandre Bonnet med en svensk designer som skapar en limiterad presentförpackning för Grand Reserve Brut och Perle Rosé. 

Årets design står modehuset House of Dagmar för. Resultatet är en elegant förpackning som gifter ihop champagnevärldens flärd med Dagmars välkända stickade mönster. 

House of Dagmars signaturstickning utgör grunden för förpackningsdesignen av årets specialutgåva av Alexander Bonnets Grand Reserve Brut och Perle Rosé Brut.

Elah, en av House of Dagmars återkommande spetsklänningar, ligger till grund för hela förpackningens inspiration och design.

4BEE77C9-198A-4401-8E6D-9AC216691400

Klänningen Elah är ett återkommande signaturplagg hos House of Dagmar sedan AW12-kollektionen och den eleganta sticktekniken återkommer i många av Dagmars plagg.

Förpackningens design är en avskalad version av klänningen. Det tryckta mönstret är identiskt med det stickade mönstret i klänningen, medan paneldetaljerna har rätats ut för att följa flaskans linjer.

Tillsammans speglar presentförpackningarna essensen av House of Dagmars sofistikerade och progressiva designfilosofi.

 

De presentförpackade champagnerna säljs på Systembolaget för 269 kr styck från och med juni 2016.

Bonnet_brut_dagmar_hiresBonnet_rosé_dagmar_hires

Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut (7555, 269 kr) Frisk och fruktig smak och doft med inslag av gröna äpplen, gråpäron och rostat bröd. En champagne som är strålande till alla tänkbara tillfällen.

 

Alexandre Bonnet Perle Rosé (7471, 269 kr) Frisk och elegant smak och doft med inslag av hallon, jordgubbar och röda äpplen. Fantastisk som apéritif och tillsammans med bärdesserter och bakverk.