Charles Smith-vinvärldens hårdrockare

”It is just wine-drink it” Med den kommentaren från vinmakaren har han satt ribban. Men det är dock en blygsam sådan. Charles gör viner som är långt ifrån alldagliga. Hans passion är drivkraften och han nöjer sig bara med det bästa. Han säger själv att han betalar bra för de druvor han köper in-förmodligen mest i hela USA enligt honom själv. Ambitionen är att göra viner till folket utan att tulla på kvalitén. Han vill att alla ska kunna dricka bra viner. Lättare sagt än gjort då vinerna tar slut på nolltid…

HPW, Charles Smith-4

Här är iallafall några viner som går att få tag på i Sverige just nu;

Kung Fu Girl Riesling 2014, art nr 2690, 125 kr

En druvtypisk doft fylld av petroleum, citrus och mineraler. Detta kommer tillbaka i smaken där den lite mera exotiska frukten tar överhand men med en bra balanserad syra och längd. Ett härligt, läskande vin med liten sötma som passar bra till såväl skaldjur som asiatisk mat.

Super Substance Sauvignon Blanc 2013, art nr 74295, 249 kr

Stor doft av mogen citrus och exotisk frukt. Detta kommer tillbaka i den fylliga smaken där syra möter kraft. En matig och rik sauvignon blanc som passar utmärkt till en krämig boillabaise.

Cabernet Sauvignon Substance 2013, art nr 90366, 169 kr

En stor, vinös doft fylld av örter, röda bär och skogsfrukter. Smakrik, inställsam med inslag av härliga chokladtoner, dadlar och mogen frukt. Ett vin jag gärna dricker till lammracks, lättare vilt, en krämig pasta eller faktiskt bara rakt upp o ner!

Boom Boom Syrah, art nr 6714, 135 kr

En varm, lätt syltig doft med inslag av röda bär och lite vanilj. Smaken är fylld av de yppiga mörka bären och sötlakrits med en lätt kryddighet. Inställsam med mjuka tanniner. Ett lättdrucket vin som fungerar till lättare plockmat, kanske ett komplement till julbordet?

Chardonnay Eve, art nr 78141, 119 kr

Fruktig doft med inslag av gula äpplen, citrus och nötter. Smaken är frisk med inslag av mogen citrus, gula plommon och äpplen. Syrligt avslut med bra längd. En välbalanserad chardonnay som med fördel kan serveras till en elegant fiskrätt.

K Art den Hoed Viogner 2014, art nr 76985, 225 kr

Gyllene gul med stor doft av aprikos, ananas, kokos och viol. I smaken intensifieras frukten där de tropiska frukterna blandas med kanderad citrus, mysk och vanilj med uppbyggande syra och mineralinslag. Ett fylligt, smakrikt vin som passar bra till grillad kyckling med en lätt kryddig, söt/sur sås.