Chez Daphne´s

När vi smyger in på Daphne´s känner vi oss direkt välkomna, som utlovat känns detta som ett härligt förlängt vardagsrum. Krögaren Daniel” Daphne” Hedjerson har samlat allt han verkligen tycker om, allt man ser och allt man äter. Glädjen att kunna dela sin passion med andra går som en röd tråd genom hela verksamheten. Bemötandet är okomplicerat och familjärt.
När man studerar menyn Ser man att krögaren och köksmästaren Anna Bruhn är välbekanta med det franska köket och har plockat upp rätter som gläder var frankofil.
I baren serverar Karin Offerman vi ber henne om något enkelt men smakrikt. Ron Barceló serveras med ett leende. Karin tycker om att arbeta med rom särskilt med de lite finare sorterna. Ett lätt sätt att njuta av lyxen i vardagen säger hon. Om man håller det enkelt med bra råvaror får man fram de elegantare smakerna. Hon har även märkt att allt fler bland de kvinnliga gästerna beställer rom och romdrinkar.

Artillerigatan 56
www.daphnes.se

Drinkrecept

Old fashionista

5 cl Ron Barcelo gran añejo

1 bit råsocker

Sodavatten

Is

Angostura

Apelsin cest

Ett maraschino körsbär

Lägg sockerbiten på en pappersservett, stänk över med Angostura .

Lägg sockerbiten i botten tillsätt en skvätt sodavatten och muddla.

Tillsätt 1/3 av rommen och rör om.

Pressa cest över glasen och ner med biten, slå på resterande rom, mera is och rör om.

Toppa med ett maraschino körsbär

 

On your back

3 cl Ron Barcelo gran añejo

3 cl Cointreau

3 cl Färskpressad citron

1 cl socker lag

Skaka med is i en shaker och servera i ett cocktailglas

 

Caipirinha

1 lime

2 tsk råsocker

5 cl Ron Barcelo gran añejo

Is

Muddla lime och råsocker i en shaker, tillsätt rom och rikligt med is och skaka.

”Dumpa” hela innehållet i ett glas och toppa med mera is och färsk lime.