Dröse & Norberg, showbolaget på framfart

Ni på Dröse & Norberg producerar allt från show, teater, musikaler och familjeunderhållning till rena krogshower. Så frågan känns rätt okej att ställa, hur hinner ni egentligen med att få allt på plats med manus, musik, artister, repertoarer och allt annat som ingår?

Vi är privilegierade att få förena vårt arbete med det bästa vi vet, att få ge glädje och upplevelser till publiken, få många att kanske fly vardagen och unna sig en helkväll, det känns inspirerande och är vårt stora driv framåt.

Anna, du ska göra din comeback i showen Wild Thing – About Love i höst, kan du berätta något mer om det?

Jag kommer äntligen få stå i på scenen igen, ska bli väldigt kul och spännande. Med min långa erfarenhet från scen, tv och film så känns det som en nystart för mig. Jag har under lång tid skött allt runt omkring våra shower och sett till att det har fungerat, och nu känner jag ett sug efter att få stå på scenen igen. (198)

Robert, du står för regi, manus, musik och originalidéer till många av era produktioner, varifrån får du alla dina idéer, hur går arbetet till?

En skvätt fantasi hjälper alltid till, och att kunna se möjligheter samt att försöka tänka utanför boxen. Att skapa en show är en dynamisk process. För det mesta har man en klar bild av hur showen ska kännas, själva ”ramen” som håller ihop allt. Sedan ska den fyllas med innehåll. Man skapar och gör om tills man är nöjd. Slutarbetet är repetitionerna där de slutgiltiga detaljerna sätts, oftast tillsammans med artisterna själva, så att de blir bekväma på scenen och får känna delaktighet, just delaktigheten är viktigt för mig som kreatör. (250)

Kan Ni berätta lite om alla era aktuella shower till hösten?

Vi har flera stora shower som kommer att ha premiär i höst. Först ut är Wild Thing – About Love på Metropol Palais i Stockholm med premiär den 16 oktober, och med bland andra Tony Irving, Aris ( Phoenix från Gladiatorerna) och Kenny Solomons (Bredbandsbolagets frontfigur) och dessutom jag själv med en stor, snygg och personlig ensemble. Don’t miss it! Det kommer att bli en unik showupplevelse!

Låter otroligt spännande, berätta mer…

På Maxim-teatern i Stockholm sätter vi upp familjemusikalen Snövit, med bland andra Yohio, Nanne Grönvall och Ellen Bergström och en stor barn- och vuxenensemble. Den har premiär den 1 november. Snövit the Musical ger sig även ut på en rikstäckande Sverigeturné våren 2016.

Sist ut är vår show Motown Featuring Afro-Dite. Det blir deras stora comeback och det är på anrika Berns. Det blir en hyllning till det legendariska och mytomspunna skivbolaget Motown. En helkväll fullproppad med soul som kommer att ge publiken nostalgi och en svängom ända fram till våra dagars soulmusik! Showen Motown Featuring Afro-Dite har premiär den 21 november.

 

Ska bli riktigt kul att se allt i höst, kan man köpa biljetter redan nu?

Visst kan man det, biljetter finns att köpa till alla våra shower på Ticnet.

Det låter som om ni kommer att ha fullt upp i höst, har ni några hemliga projekt på gång?

Vi har alltid fler projekt på gång, oftast är det uppdrag från samarbetspartners som vill att vi kommer med det sceniska och skapar shower, men allt är lite hemligt innan, så tyvärr kan vi inget säga. Men håll ögonen öppna, man vet aldrig när och var vi syns nästa gång…