En smak av Vikingatiden i nutid

En smak av Vikingatiden i nutid

Blunda för en kort stund och låt historiens vingslag ta dig tillbaka till vikingatiden. Kanske kommer tankar om vilda vikingar, plundringståg och asagudar. Med smakerna som fokus säger nog de flesta att man skulle servera mjöd. Mjöd och öl hade en stor plats i människornas och gudarnas riter på den tiden.

Men med handen på hjärtat är mjöd ingen kulinarisk upplevelse men dock historia. Ulf ville ta det historiska perspektivet in i vår tid. Det mynnade ut i Jarlens öl med ”en Taste of Viking”

”- Tanken med Taste of Viking är att är att ge dagens läckergommar en smak av vikingatid, därmed inte sagt att det som erbjuds är som det var på vikingatiden. Våra smakpreferenser har ändrats över tid vilket gör att detta snarare ska tilltala dagens vikingar” säger Ulf Bingsgård, som ligger bakom smakkonceptet Taste of Viking och är ägare av UBIC KB.

Första skötebarnet kom förra året inför jul då man lanserade Jarlens julöl 2018. Ölet var mörkt och smaksatt med timjan, mejram, körvel och kummin. Det ölet sålde slut redan första advent. Då föddes tanken att även lansera en ljus pilsner. Ölet skulle hålla en alkoholhalt på 3,5 % och vara smaksatt med en näve nässlor. Tanken med Jarlens öl har varit att det skulle kunnat serveras på Vikingatiden och därför plocka det som finns i skog och mark.

  • Så ni kommer aldrig få en Jarlens smaksatt med chili, säger Ulf och ler.