FnB- ett nytt sätt att njuta…

 

Ett helt nytt koncept har kommit till Sverige, närmare bestämt till Kista Gallerian.

FnB Market

Bakom konceptet ligger de kända krögarna Niklas Ahlbom och Michael Zhan. De ville skapa Sveriges första Food and Beverege Market. Tanken är att man kan hänga här från lunch till långt inne på kvällen. Här låter man alla sinnen få sitt och med hjälp av en spektakulär inredning vill de förstora matupplevelsen.

FnB Market

Här möts det fina franska köket med högklassigt asiatiskt.

FnB Market

Det fina är att man inte behöver välja vid matbordet. Oavsett vem du sitter med eller vad grannen föredrar kan ni botanisera i såväl europeisk mat som det asiatiska. Hela 400 sittplatser inomhus och till våren kommer även 150 personer kunna sitta ute.

FnB Market

Bakom inredningskonceptet står Scheiwiller Svensson Arkitektkontor. Restaurangen har flera olika typer av bord och stolar däribland en mysig lounge med plats för dj och ett communitytable. Såväl golv som väggar pryds av vackra Asieninspirerade drakmålningar målade av en lokal konstnär och blandas upp med godbitar från den franska krogkulturen.

FnB Market

Materialvalen är en mix mellan hårt och mjukt och spänner från betong, oxblodsfärgat läder till brons, galler och marmor. Här återfinns även inslag av plexwood och vackert kubbgolv vid utvalda sittgrupper. En sober bordsbelysning skapar en varm och behaglig atmosfär och längst in i lokalen svävar vackra Khom Loy-lampor, särskilt framtagna för FnB Market.

FnB Market slog upp portarna den 4 december med generösa öppettider;

sön-tis 10-21, ons-tors 10-22, fre-lör 10 -23

www.fnbmarket.se