Sommaren är äntligen här – liksom den efterlängtade solen!

Solskydd bör då bli en del av den dagliga hudvården. Ett märke som sedan starten varit ledande är Piz Buin. Vem kommer inte ihåg deras kokosnötsdoftande olja som man hejdlöst använde i jakten på en riktigt bra solbränna…

Piz Buin firar i år 70 år. Bakom succé märket finner vi paret Franz och Margo Greiter. Franz, före detta kemistudent och passionerad bergsklättrare blev överexponerad av solen vid en bergsklättring 1938 då han besteg berget Piz Buin. Åtta år senare, 1946, skapade han med sin fru ett av världens första solskyddspreparat, Glacier Cream. Namnet kändes självklart. 1962 kom deras första produkter med solskyddsfaktor(SPF) ut och sex år efter med UVA och UVB filter.

1938-nr-2piz Första-Piz-Buin-produkten-lancerades-1946

 

Piz Buin använder sig av en innovativ teknik för att uppnå rätt balans mellan färg och skydd. Produkterna innehåller ett effektivt UVA/UVB skydd baserat på deras egna avancerade solfiltersystem.

Alla deras solskyddsprodukter har flera kemiska filter som tillsammans arbetar med att absorbera UV-strålarna innan de kan påverka huden.

Jag har provat deras Tan & Protect som ska förbättra solbrännan.

VX-689095

 

Förutom det skydd den ger innehåller den vitamin E som bland annat skyddar mot fria radikaler vilket är en av orsakerna till tidigt åldrande. Men den innehåller dessutom Melitane som förbättrar den naturliga garvningsprocessen. Det innebär att produktionen av kroppens naturliga färgpigment(melanin) kan öka upp till 70%.

Produkten är dessutom svett och vattenavvisande, vilket blir ett självklart val för mig i sommar.