Mustigt vin som ger mersmak

År 1735 köpte André Brunels familj mark i Châteauneuf-du-Pape  av biskopen i Avignon.  Sedan dess har familjen alltid odlat vin, men det var först efter första världskriget att de köpte mer mark för att kunna livnära sig på vinproduktion helt och hållet. André Brunel har jobbat i vingården i mer än 40 år, och det är just där han trivs som bäst. Under ett besök visade han stolt fram över 120 år gamla vinstockar. De gamla stockarna ger en stor koncentration i varje druva, och får vara kvar så länge de producerar några få druvor.IMG_5775

Trots att det vore mer ekonomiskt att plantera nya stockar som kan producera flera druvor. André har en stor kärlek till vingården och till vinet och Les Cailloux Châteauneuf-du-Pape är hans favoritvin. Alla druvorna kommer från egna vingårdar, och här lyckas han få fram ett klassiskt, ursprungstypisk och elegant vin.

LC - Chateauneuf du Pape - Rouge-L

Elegant doft med toner av så väl animaliska inslag som solmogen frukt såsom björnbär, körsbär och hallon med inslag av färska kryddor och lakrits. Smaken är koncentrerad med generös frukt och bra kraft. Eftersmaken har en underbar harmoni och bra längd som bara lever vidare.

Namn: Les Cailloux Chateauneuf-du Pape 2012

Art nr: 79121

Pris: 309 kr NU 299 kr