Njut av en Golfweekend i Malmö

Vad passar inte bättre än att besöka Sveriges tredje största stad Malmö, med cirka 300 000 invånare, för en golfweekend. Utbudet av golfbanor är stort, bland över 27 golfklubbar valde Gate Report ut sina pärlor och passade också på att besöka de mest anrika hotellen och restaurangerna. Passar det bra i sommar eller som en höstaktivitet, så kommer här några av pärlorna från just denna stad.

Vi befinner oss ute vid Bromma Airport för att flyga till Malmö. Väl framme möts vi av en stadskärna där Malmö bjuder på en miljö av lummiga parker mitt i city till storstadens puls. Vi åker för att checka in på The More Hotel beläget mitt inne i centrala Malmö.

Väl framme vid hotellet möter vi Jenny Bingåker, Hotel Manager vid The More Hotel i Malmö. Jenny berättar lite kring hotellet:

– På The More Hotel satsar vi på en helhetslösning för såväl affärsresenären som den som skall åka över en helg och besöka Malmö. Tack vare vårt goda cityläge är det möjligt för den boende att besöka hela staden enkelt och smidigt. Vi har även konferensrum för upp till 20 personer där möjligheten finns att boka både heldag och halvdag, avslutar Jenny.

 

Möjligheter finns att välja mellan allt från ett standardrum till rum för upp till fyra personer. Vi går upp till vårt rum, ett Studio Deluxe, och får en känsla av en avslappnande miljö. De är rymliga och mycket fina rum, och allt känns tyst och lugnt. Senare går vi ner för att slappna av lite i bastun, här finns även möjlighet till gym.

 

Vi sätter oss ute, i ett strålande solsken, vid The More Hotel Bistro och äter en trevligare middag. Hotellfrukosten vi möts av nästkommande dag är av bra hotellklass, precis en sådan man behöver äta innan en längre golfdag.

 

Som första bana i Malmö har vi valt Rönnebäck Golfklubb, som under de senare åren sägs ha fått ett rejält upplyft. Golfklubben ligger cirka 1,5 kilometer öster om Käglinge i Skåne. Vi väljer att först besöka restaurangen, en mycket trevlig à la carte. Lunchen serveras mellan 11.30 och 14.30 och just under denna helg väljer vi en kyckling med teriyaki. Maten smakar utsökt och ligger på runt 90 kronor.

 

När vi kliver ut på banan möts vi av 18 hål, varav fem av hålen verkligen känns som på en skotsk bana. Banan ligger på delvis kuperat och ondulerat landskap. Fem av hålen påminner om skotska hedbanor och övriga hål är av parkkaraktär. En prisvärd och mycket vacker bana där greenfee ligger runt 500 kronor. Klubben är i övrigt mycket känd för att arrangera många olika tävlingar, såväl tävlingar för damer som för proffs. Efter min golfrunda på denna mycket stiliga bana, känner jag att ett återbesök inte skulle vara fel!

 

Kvällen avslutas i kvalitet vid Andreas Pieplows kungliga Bistro Royal, som slog upp portarna för ungefär ett år sedan. Bistron har en italiensk, spansk och svensk inriktning med fokus på vällagad husmanskost. Av det vanliga folket att döma via Facebook, rankas restaurangen med mellan fyra och sex stjärnor, och även vi på redaktionen får lyfta på hatten när middagen är klar. Kvällen avslutas med en vacker promenad i Malmös kvarter.

 

Vi vaknar upp solbrända efter gårdagens golftur och känner hur hettan och sommaren ligger i luften. En bokning vid PGA Sweden National står och väntar på oss vid morgonkvisten och varför inte avsluta en golfhelg i en legendarisk anda. PGA Sweden National har nyligen arrangerat Europatourtävlingen Nordea Masters på Lakes Course och den internationella seniortourtävlingen Scandinavian Seniors på Links Course.

 

När vi kliver ut på banan är temperaturen drygt 30 grader varför en golfbil är ett måste! De kör en sommarkampanj fram till den 16 augusti med greenfee på 790 kronor för en runda, vilket måste anses prisvärt med tanke på hur fin banan är.

 

Efter en succéhelg väntar planet vid Malmö Airport hem till ett kanske inte lika roligt Bromma Airport, men minnena från golfklubbarna, boendet, den generösa maten och vistelsen i Malmö gör att man redan längtar tillbaka.