NUXE, mer än bara glitter

Under en lång tid var Nuxe, i min värld, synonymt med den fashionabla glasflaskan med glittrande guldinnehåll. Idag vet jag att det är så mycket mera. Nuxe är en hudvårdsserie som grundades 1957 av en parisisk apotekare. De arbetar aktivt för att motverka ålderstecken och ge fasthet och lyster. Deras nya serie, Nuxuriance Ultra, har genom en ny teknik lyckats kapsla in aktiva molekyler bland annat från saffransblomman. Det har visat ge stor skillnad genom att under 12 timmar stimulera förnyelse av våra hudceller. Effekten ska ge fastare och jämnare hud samt en finare lyster.

Gamme NUXU maj

Jag började med att prova deras nya Replenishing Serum som ska verka aktivt mot ålderstecken och är anpassad för alla hudtyper. Produkten lanseras liksom hela serien i februari i år. Den är anpassad för den lite mer mogna hyn, från 48 år. Jag undrar varför de delat upp deras krämer i segmenten från 28, 38 samt 48 år? Karin Westerlund förklarar; Vi vill vara mera flexibla då åldrandets process kan variera. Denna gröna linje ersätter Nuxuriance som arbetade mera med hormonellt åldrande och var från 55 år.

serum009266 - Nuxuriance Ultra Replenishing Night Cream

 

Det som slår mig är den lätta konsistensen som är vackert vaniljfärgad. Serumet går direkt in i huden och ger en fräsch lyster.

Men det var först när jag provade serumet med de andra produkterna som effekten blev mera märkbar. Att dagtid komplettera den med Replenishing fluid cream (dagkräm) och deras eye och lip contour i samma serie gav inte bara huden lyster utan slätade även ut den. Den uppstramande nattkrämen både förbättrade hudens elasticitet och smidighet samt lät huden få vila.

Produkterna, som ligger i pris runt 500 kronor styck, går att hitta från den 1 februari i år på de flesta varuhusen samt ett flertal apotek.