One For The Road

En hyllning till den 39 år långa whiskykarriär som Willie Cochrane nu lämnar bakom sig.

JURA Whisky lanserar den 1 september One For The Road, en begränsad utgåva i hyllning till företagets manager Willy Cochrane innan han går i pension.

Sedan 1977 har Willie arbetat för destilleriet och har under sina år på Jura varit involverad i alla delar av företaget och blev därför en väldigt betydelsefull roll och en uppskattad person i företaget. På senare år har han även gjort sig välkänd i branschen för sin vänlighet och träffsäkra expertis.

Förutom att ha vunnit över tio utmärkelser under sin karriär och verkat som ambassadör för varumärket, har Willie tagit emot tusentals besökare från hela världen till ön Jura och destilleriet där de har fått bevittna den kvalitet och engagemang som ligger bakom produktionen och hantverket av varje fat.

År 1994 fyllde man på ett litet fat av single malt whisky och nu, tjugotvå år senare är One For The Road en fullbordad, helt unik singel malt whisky. Utgåvan kompletteras med en Pinot Noir finish och har en doft av nybakat bröd, fuktig valnöt, vanilj, rostade bönor och en hint av mörk choklad.

I smaken finns toner av ingefära, karamelliserad persika, nektarin, päron inlagd i rött vin, tranbär, kaffe, sirap och körsbär.

Artikelnummer: 20280-01

Artikelbeskrivning: Jura 22y One For The Road, 50%, 700 ml

Försäljningspris: 1595 kr

Webblansering Systembolaget: 2016-10-27