Gate Besökte Marco Budone på hans restaurang No 53.
Vi bad Marco att göra tre inspirerande äggrätter. Enligt Marco ska det finnas äggrätter på en erkänd krog, en klassisk råvara som är på väg från old school in till den mer moderna matlagningen. På No 53 använder man endast svenska ägg. Hans filosofi och tanke om ägg och äggrätter är enkel, det är en råvara som alltid finns med, ibland oftare vid de olika säsongerna. ”Jag lärde mig först i Paris hur viktig äggrätten är på en meny.”
www.no53.se
Ägg sandwich
4 st briochskivor
ca 150 gr kokt parisskinka
1 msk dijonaise (senaps majonäs)
4 st cirkulerade ägg på 63 grader i ca 1 h (alt pochera äggen)
Äggröra med tryffel & lardo
ca 8 st ägg
ca 1,5 dl grädde
2 msk smör
ca 100 gr riven comte ost
2 msk rostade grovt hackade
hassellnötter
1 st mindre svart tryffel
salt/ svartpeppar
8 st skivor av lardo
4 kvistar rosmarin
Blanda ägg och grädde. Börja tillaga äggröran och vänd i ost och smör samt smaka av med salt och svartpeppar. Vid servering toppa med tryffel, nötter, rosmarin och lardo
Ouef Cocotte med figatelli korv
4 st ägg
200 gr spenat
ca 200 gr figatelli korv
1 st lök
1 msk olivolja
salt / svartpeppar
Svetta spenaten i olivoljan, skär ner lök och korv, fyll i porslinsformar. Toppa med ett ägg i varje, plasta individuellt och baka av i ugn på 150 grader