Siljakryssning med musikal – en hit!

Tallink Silja Line fortsätter sin succé med musikaler ombord, nu är det Grease som gäller fram till 31 maj. Föreställningen är precis så bra som man hoppas, det andas 50-tal och den härliga kärlekshistorien tröttnar man aldrig på. När du åker en musikalkryssning så får du extra behållning av din resa förutom den fantastiskt goda maten och drycken.

TAVOLÀTA RISTORANTE ITALIANO, den Italienska pärlan med den bästa maten och vinerna från Italien. Tips ! Mellan 13/4 och 14/6 serveras en sparrismeny med sparris i focus.

BON VIVANT WINE BAR & SHOP som följer årstider och aktuella teman, bredvid Bon Vivant ligger även en vinshop med kvalitetsviner och Champagne. Servicen på Bon Vivant var utmärkt, hoppas alla har samma lycka att få den trevliga servitören från Kristianstad. Maten var utsökt, finns flanksteken på menyn vid ditt besök så är den verkligen att rekommendera.

efterratt

Vi hann även med ett besök på HAPPY LOBSTER, där man kan frossa i havets läckerheter och även här få ett gott vin som i vårt fall ett vitt från Nya Zeeland. Oturligt nog hade sushi kocken gått för dagen, som plåster på såren serverade den trevliga kocken oss ett fat med färska ostron. Sötsugen, ja då måste ni prova deras Lakritspannacotta med passionsfruktsås. Toppenservice även här av vår härliga servitris Jeanette (Miss Pinky).

ostron pannacotta

SILJA SYMPHONY har en härlig relax och spa avdelning, det finns tre bubbelpooler med olika värme samt tre varianter av bastu, en för damer, en för herrar och en gemensam turkisk ångbastu. Här kan du köpa svalkande dryck i baren och njuta i fulla drag.

HELSINGFORS är en stad som erbjuder shopping och många härliga uteserveringar. När båten står i hamn där så kan man passa på att ta sig en tur på land, nere vid hamnen finns varje helg en marknad där det erbjuds både hantverk och traditionella marknadsprylar. Väl värt ett besök.

Shopping finns det såklart även ombord, på promenaden på däck 7 finns allt ifrån kläder och skor till leksaker och souvenirer. I TAX FREE SUPERSTORE på däck 6 hittar du ett brett utbud av vin, öl, starksprit, parfym, kosmetik, tobak och godis.

Ge dig själv och någon du tycker om en kryssning snart, det är ni värda!