Stureplansgruppen

Stockholm är i dag ett av de krogtätaste områdena i Europa. Nya restauranger öppnas och erbjuder i dag ett brett utbud av både service och menyer som täcker det mesta. Nöjeskoncernen Stureplansgruppen, som består av ett flertal restauranger samt även nattklubbar och hotell i Stockholm, är mycket stolta över sina restauranger.

En av restaurangerna i Stureplansgruppen är Restaurang Niklas som är den kände tv-kocken och krögaren Niklas Ekstedts självbetitlade restaurang. Här inspireras maten av Niklas matresor över hela världen och det erbjuds även matlagningskurser med dryckesskolor i Niklas egna provkök mitt i restaurangen. Klientelet är blandat och atmosfären avslappnad.

Niklas Ekstedts andra krog, Ekstedt, är belönad med en stjärna i prestigefulla Guide Michelin. En liten tillgänglig finkrog som erbjuder avskalad lyx och en unik matupplevelse. Konceptet är byggt på gamla tillagningsmetoder där elden står i centrum. Här eldas björkved och maten lagas över eldgropen, i vedugnen eller på vedspisen. Vinfokus är på naturviner och servicen oklanderlig.

 

Griffins Stekhus, ett generöst stekhus med en feminin touch

På Griffins Stekhus samsas kött med fisk, skaldjur och husmanskost på menyn, och inspirationen till rätterna är hämtad från hela världen. Här samlas ett brett register av gäster för affärsmiddagen, födelsedagen eller för en lunch respektive middag. Inredningen är ombonad och urban, och runt den stora baren i mitten av lokalen samlas såväl mat- som dryckesgäster. Har du tur så träffar du även den kände tv-kocken och krögaren Christian Hellberg.

Nosh and Chow, är ytterligare en av restaurangerna i Stureplansgruppen. Restaurangen är ett väldesignat townhouse signerat den världskände spanske inredningsarkitekten Lázaro Rosa-Violán. Detta townhouse rymmer såväl en förstklassig restaurang med influenser från alla världens hörn, som flertalet barer, en innergård samt trendiga medlemsbaren Bernie’s. Klientelet är urbant och medvetet och känslan internationell.

I Berzelii Park ligger Restaurang Berns Asiatiska, i en av Stockholms vackraste lokaler. I den stora salongen bjuds det på asiatiska smaker från frukost till middag alla dagar i veckan. Här är klientelet blandat och brunchen på helgerna är en av Stockholms mest eftertraktade. Lokalerna hyser även ett prisat boutiquehotell, flertalet barer, konferensrum, en utomhusterrass och nattklubb.

 

Grand Escalier erbjuder prestigechampagnen Belle Epoque på glas

Vid Stureplan ligger Grand Escalier som öppnade 2009 och har blivit ett vardagsrum för en bred publik.

– Vi har fokus på den medvetna stockholmaren, säger Christian Järnefors, som arbetar som koordinator för SPG restaurants.

Menyn erbjuder många franska maträtter där de mestadels använder svenska råvaror.

– Som steak tartar, entrecote och musslor.

I början av veckan fungerar restaurangen som en fransk bistro med många lunch- och middagsgäster. På helgen sänks medelåldern något, målgruppen är runt 25-35 år och klientelet är medvetet och trendigt.

– Vi vill vara en mångsidig och naturlig mötesplats, ett ställe för alla, fyller källarmästare Axel Pettersson i.

– Kom till oss och bli omhändertagen!

På Grand Escalier kan du sitta i den mysiga restaurangen, mingla i baren eller ta ett glas på den åretruntöppna innergården.

Vinlistan är bred och erbjuder många viner från den gamla världen som Frankrike, Spanien och Italien. Från Frankrike erbjuds bland annat prestigechampagnen Perrier Jouët Belle Epoque, som numera finns att få på glas.

– Vi på Grand Escalier är väldigt glada över att kunna ge våra gäster möjligheten att dricka Perrier Jouët Belle Epoque på glas, tillägger Axel.

Ta gärna ett glas Belle Epoque i baren eller som fördrink innan middagen eller till en tallrik smakfulla havskräftor.

 

År 1811 förälskade sig Pierre-Nicolais-Marie Perrier i Adèle Jouët, de gifte sig och grundade så champagnehuset Perrier-Jouët. Under åren 1840 till 1870 anlade de sina vingårdar på legendarisk mark och distriktets finaste ”crus” – Aÿ, Mailly, Avize och Cramant. Där växer vinstockarna med de delikata druvorna som gör deras champagne till en av de mest exklusiva och lyxiga.

Perrier Jouët Belle Epoque 2007

Artikelnr: 87914 BS

Pris: 1195 kr

Land: Frankrike, Champagne

Doft av marsipan, mandel, gula äpplen, persika och citrus med en lätt blommig touch.

Fyllig smakrik och komplex smak med toner av citrus, nötter, marsipan och mineral med en balanserad citruston i eftersmaken.

Servera gärna till skaldjur som havskräftor med aioli, eller till en helrostad primörkyckling med vit och grön sparris eller till krämiga ostar.
Perrier Jouët Belle Epoque Rosé 2006

Artikelnr: 87429 BS
Pris: 2150 kr
Land: Frankrike, Champagne
Lätt brödig doft med inslag av äpple, smultron, mandel, citrus och marsipan.
Härlig lätt krämig smak med toner av röda bär som jordgubbar med inslag av äpple, med en balanserad citruston av röd grapefrukt. Lång härlig elegant eftersmak.
Passar till aperitif, fisk- och skaldjursrätter, tapas eller till en kycklingsallad.

Här kan du få Perrier Jouët Belle Epoque:
Niklas
Regeringsgatan 66
Öppettider: Måndag-tisdag 11.00–23.00, onsdag-fredag 11.00–02.00, lördag 17.00–02.00, söndag stängt.

 

Ekstedt

Humlegårdsgatan 17
Öppettider: Tisdag-fredag från 18.00, lördag från 16.00, söndag-måndag stängt.

 

Griffins Stekhus

Klarabergsviadukten 67
Öppettider: Måndag- fredag 11.00–01.00, lördag 11.30–01.00, söndag stängt.

 

Nosh and Chow

Norrlandsgatan 24

Öppettider: Måndag- tisdag 11.15–01.00, onsdag-fredag 11.15–02.00, lördag 16.00–02.00, söndag stängt.

 

Berns asiatiska

Berzelii Park 9

Öppettider: Söndag-torsdag 11.30–01.00, fredag-lördag 11.30–03.00. Frukost måndag-fredag 06.30-10.00, lördag-söndag 07.30-11.00.

 

Grand Escalier

Sturegallerian

Öppettider: Måndag 11.00-00.00, tisdag 11.00-01.00, onsdag-lördag 11.00-02.00, söndag 12.00-17.00.