Ti Amo-Jag älskar dig

Ti Amo, buteljerad kärlek i flaska. En tanke säger mera än tusen ord brukar man säga men i det här fallet handlar det om flytande kärlek. De är hela tre underbara flytande glädjeämnen. De vackra etiketterna är gjorda av italiensk naturlera.

Ti Amo kommer med ett rött vin fylld av fat, mysk, körsbär. lingon och plommon som i smaken har bra bett och tannin med en läskande frukt som långsamt tonar ut.

primitivo ti amo 1

Ett vin från Apulien i Italien baserad på druvan Primitivo. Vinet är en förlängning av de läskande lite söta Amamrone/ripassovinerna men detta är snus torrt. Den kostar 99 konorr och har artikelnummer 76777.

Motsvarigheten i vitt vin är en Pinot Grigio som är elegant och fruktig med en bra syra. Fylld av citrus, honungsmelon och gråpäron med ett markerat bett ger detta vin mersmak och passar utmärkt till mat. Vinet kostar 89 kronor och har artikelnumret 79326.

Pinot Grigio IGT Ti Amo Hi-Res (3)

Sist men inte minst en spumante! Spumante betyder mousserande på italienska, vilket vinet är, fylld med bubblor. Men till skillnad från den klassiska spumanten med 20-25 gram socker så har denna endast 8 gram-vilket kan liknas vid champagne som har samma söthetsgrad. Vinet är elegant med inslag av mineraler, citrus och stenfrukter som är fantastiskt som aperitif eller till enklare smårätter.

Spumante brut HiRes 01

Love is in the air!