Zlatan fångar doften…

…av livet & friheten utanför fotbollsplanen

I höstas lanserades Zlatan Ibrahimovićs första parfym. Nu kommer uppföljaren i form av de nya dofterna SUPRÊME POUR HOMME och SUPRÊME POUR FEMME. Återigen har dofterna tagits fram i samarbete mellan den svenske fotbollslegenden och den franske parfymören. – Det var ett sant nöje att arbeta med Zlatan, berättar mästerparfymören från Paris under en blixtvisit i Stockholm.

Den här gången var det Zlatans semesterresa till Mexiko som pekade ut riktningen för de nya dofterna. Under ett samtal med Olivier Pescheux förklarade fotbollsstjärnan att han ville få fram en doft av den lediga Zlatan. ”En avslappnad person som kan njuta lite mer av att göra ingenting. Doften av livet och friheten utanför fotbollsplanen”.

Resultatet är två parfymer med olika doftkaraktärer som båda är fräscha, sportiga och somriga. Om den första doften från Zlatan Ibrahimović Parfums var mer urban ger SUPRÊME snarare en förnimmelse av hav, stränder och grönska.

”Min personlighet finns i varje droppe” Den svenska fotbollsstjärnan har varit engagerad i hela den kreativa processen, från första inspirationsmötet till färdig produkt. I ett pressmeddelande förklarar Zlatan att han gillar och respekterar människor som är riktigt bra på någonting, oavsett vad det är. ”Olivier är en skicklig hantverkare och en stjärna på sitt område. Jag litar också på min egen instinkt och smak. Min personlighet finns i varje droppe.”

Det råder ingen tvekan om att det finns en ömsesidig respekt mellan de båda giganterna inom sina respektive områden. När jag samtalar med Pescheux berättar han om den största komplimangen han någonsin fått. – Det var när Zlatan sa att ”du är parfymens Zlatan”. Det var stort.

En ödmjuk superstjärna Det var faktiskt filmen Le Sauvage som en gång i tiden fick Olivier Pescheux att bestämma sig för att han ville ägna sitt liv åt dofter. I en scen köper Yves Montand blommor och krossar blombladen i handen för att sedan dofta på dem. När den unge Olivier såg den sekvensen bestämde han sig för att bli parfymör. Och han har inte haft anledning att ångra sitt yrkesval.

– Tack vare mitt jobb får jag träffa intressanta människor som Zlatan, berättar Pescheux som bara har positiva saker att säga om den svenska fotbollsstjärnan.

– Jag blev överraskad över hur ödmjuk han är. När jag frågade Zlatan vad som var viktigast i livet väntade jag mig att han skulle svara någonting som var kopplat till hans prestationer som fotbollsspelare. Istället sa han att det viktigaste är att hans familj och vänner mår bra. Han är väldigt smart, säger han.

 

Zlatan_SUPREME_Packshot_H&F EdT_web